Сеул не планує знімати санкції з Пхеньяна

Сеул не планує знімати санкції з Пхеньяна

Укрінформ
Південна Корея не розглядала скасування санкцій проти Північної Кореї, запроваджені після затоплення південнокорейського корвета «Чхонан» у 2010 році.

Про це заявив глава Міністерства об'єднання країни Чо Мен Гюн, повідомляє Reuters.

«Південна Корея ніколи не розглядала скасування санкцій проти Північної Кореї, запроваджені щодо затоплення південнокорейського військового корабля у 2010 році», - говориться у повідомленні.

Такі коментарі щодо санкцій послідували за словами міністра закордонних справ Південної Кореї Кан Ген Хви, яка у середу заявила, що в міністерствах країни ведуться обговорення щодо зняття санкцій 2010 року.

 Дональд Трамп також прокоментував заяву глави МЗС Сеула, заявивши, що Південна Корея не скасує санкції проти Пхеньяна без угоди Штатів.

«Вони не зроблять це без нашого схвалення. Вони нічого не роблять без нашого схвалення», - сказав Трамп журналістам, коли його запитали про заяву Кан. Деякі консервативні законодавці назвали подібний вислів Трампа «образливим».

Читайте також: У Держдепі розповіли про підготовку нової зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

Як зазначає видання, пізніше Кан Ген Хва взяла свої слова щодо санкцій назад.

Йдеться про санкції Сеула, запроваджені проти КНДР після затоплення корвета ВМС Південної Кореї «Чхонан» у Жовтому морі у 2010 році. В результаті загинуло 46 південнокорейських моряків. Міжнародна комісія експертів підтвердила винуватість КНДР, проте Пхеньян свою провину заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-