У Держдепі розповіли про підготовку нової зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

У Держдепі розповіли про підготовку нової зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

Укрінформ
Офіційний Вашингтон почав активно готувати разом з північнокорейською стороною зустріч президента США Дональда Трампа й голови КНДР Кіма Чен Ина, про що було домовлено під час переговорів держсекретаря США Майка Помпео в Пхеньяні.

Про це повідомила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Вони (Помпео і Кім – ред.) обговорювали очікуваний другий саміт за участю нашого президента і голови Кіма Чен Ина, і ми з нетерпінням чекаємо опрацювання всіх деталей цієї (зустрічі – ред.)", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства США.

"Президент розраховує на зустріч з головою Кімом вже скоро", - сказала Науерт.

Вона також поінформувала, що вже зараз американська й північнокорейська сторони домовились про спільні зусилля на рівні робочих груп з метою "інтенсифікації дискусій" для досягнення основних домовленостей Сінгапурського саміту – першої зустрічі лідерів США і КНДР.

Читайте також: Кім Чен Ин запросив Папу Римського до Пхеньяна

Науерт підкреслила, що для підготовки другого саміту Трампа й Кіма необхідно узгодити багато питань, як це було під час підготовки в Сінгапурі.

"Нам потрібно знайти місце, яке влаштовує обидві країни, ми повинні узгодити графіки голови Кіма, президента (Трампа – ред.), держсекретаря (Помпео – ред.), очевидно, помічника з питань нацбезпеки Болтона, багато графіків. Ми до того ж маємо визначитися, що місце (для зустрічі – ред.) має відповідну інфраструктуру. Це необхідно також для розміщення п'яти тисяч журналістів", - пояснила офіційний представник Держдепу.

“Ми всі над цим ретельно працюємо", - зазначила Науерт.

Вона поінформувала, що дата й місце проведення саміту буде офіційно оголошено пізніше Білим домом.

Фото: АА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-