Президент ПАРЄ хоче діалогу з Росією

Президент ПАРЄ хоче діалогу з Росією

Укрінформ
ПАРЄ повинна знайти дієве рішення в інтересах організації, щоб уникнути розбіжностей у політичному питанні щодо Росії.

Про це заявила президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск’є, відкриваючи у понеділок осінню сесію Асамблеї, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Відносини з російським парламентом – це політичне питання... Ми повинні просувати конструктивний, щирий та відкритий діалог, пам’ятаючи про цінності, які об’єднують нас у Раді Європи, а також про численні резолюції Асамблеї та про необхідність пошуку дієвих рішень відносно існуючих розбіжностей», - заявила президент ПАРЄ.

Вона повідомила, що обговорила це питання три тижні тому у Санкт-Петербурзі з головою Ради Федерацій РФ Валентиною Матвієнко.

За словами Паск’є, у такій складній ситуації та наявних розбіжностей необхідно зосередити увагу на інтересах організації, що полягає у пошуку компромісу.

Як повідомляв Укрінформ, 8-12 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія ПАРЄ.

У вівторок, 9 жовтня, депутати проведуть дебати та голосування щодо пропозицій стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Читайте також: У ПАРЄ не виключають “дуже неприємних речей” у разі повернення РФ

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року, після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

У середу, 10 жовтня, Асамблея також проведе термінові дебати щодо Росії.

Фото Council of Europe/Candice Imbert

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-