У ПАРЄ не виключають “дуже неприємних речей” у разі повернення РФ

У ПАРЄ не виключають “дуже неприємних речей” у разі повернення РФ

Укрінформ
Деякі національні делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи можуть вдатися до рішучих дій у випадку, якщо з Росії будуть зняті санкції.

Про такий можливий сценарій розвитку подій розповів заступник голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Георгій Логвинський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Будуть жорсткі дії у будь-якому разі... Зараз кілька делегацій сказали: якщо європейська спільнота або окремі країни будуть так відверто підтримувати країну-агресора, то у даному випадку можуть бути дуже неприємні речі від цих делегацій», - заявив Логвинський, відповідаючи на запитання, чи можна очікувати демаршу в ПАРЄ у випадку зняття санкцій з російської делегації.

Він висловив упевненість, що українська делегація в ПАРЄ та європейські партнери України «у будь-якому разі переможуть».

Як повідомляв Укрінформ, 8-12 жовтня у Страсбурзі триває осіння сесія ПАРЄ.

Читайте також: У соцмережах запускають акцію, аби запобігти поверненню росіян у ПАРЄ

У вівторок, 9 жовтня, депутати проведуть дебати та голосування щодо пропозицій стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

У середу, 10 жовтня, Асамблея також проведе термінові дебати щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-