У соцмережах запускають акцію, аби запобігти поверненню росіян у ПАРЄ

У соцмережах запускають акцію, аби запобігти поверненню росіян у ПАРЄ

Укрінформ
До національних делегацій у ПАРЄ звернуться через соцмережі Facebook і Twitter, аби запобігти поверненню права голосу російській делегації.

Про це повідомила у Фейсбуці правозахисниця Олександра Матвійчук.

“Cьогодні на день народження Путіна ми готуємо йому подаруночок. І нам потрібна ваша допомога”, - написала Матвійчук.

Вона нагадала, що 9 жовтня ПАРЄ голосуватиме за резолюцію, аби зняти санкції з Росії.

“У документі немає про це ні слова, але всі розуміють, що запропоновані зміни до регламенту ПАРЄ зроблять просто неможливими їх продовження. Все це особливо цинічно враховуючи, що у російських тюрмах й надалі утримуються близько семи десятків заручників Кремля, серед яких Олег Сенцов. У підвалах ОРДЛО досі перебувають більше сотні полонених”, - підкреслила правозахисниця.

У цьому зв’язку Матвійчук поінформувала, що cпільними зусиллями сформовані 23 команди, кожна з яких відповідає за конкретну національну делегацію 23 країн Ради Європи.

Читайте також: “Врятуй Раду Європи”: у соцмережах іде кампанія проти повернення Росії

Це Чехія, Німеччина, Австрія, Велика Британія, Франція, Швеція, Швейцарія, Італія, Іспанія, Бельгія, Угорщина, Фінляндія, Латвія, Естонія, Люксембург, Данія, Нідерланди, Норвегія, Греція, Португалія, Польща, Болгарія, Сербія (перелік поповнюється).

“І 8 та 9 жовтня ми через Твіттер та ФБ будемо персонально звертатися до кожного члена національних делегацій цих країн. Але досі є незакриті делегації. Тож якщо ви готові допомогти в координації - напишіть мені у приват, будь ласка”, - підсумувала правозахисниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-