“Врятуй Раду Європи”: у соцмережах іде кампанія проти повернення Росії

“Врятуй Раду Європи”: у соцмережах іде кампанія проти повернення Росії

Укрінформ
У соціальних мережах розпочалася публічна кампанія «Врятуй Раду Європи!», метою якої є недопущення повернення повноважень, включаючи право голосу, російській делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Відповідне звернення можна знайти у соціальній мережі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Дев’ятого жовтня ПАРЄ буде голосувати за «троянського коня», мета якого - повернення російської делегації. Поштовх до повернення росіян великий, але багато делегацій вагається. Кожен голос матиме значення», - заявили організатори акції.

Звертаючись до європейських друзів, активісти просять написати листа делегату ПАРЄ зі своєї країни і пояснити, чому неприпустимо повертати Росію до найбільшого правозахисного органу Європи, доки Кремль не припинить агресію проти України і не деокупує Крим.

Читайте також: Клімкін просить депутатів переконати колег із Європи, що Росії не має бути в ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня у Страсбурзі на пленарній сесії ПАРЄ буде розглядатися доповідь про внесення змін до правил та регламенту Асамблеї у частині повноважень національних делегацій, включаючи право брати участь у голосуваннях.

За попередніми оцінками, запропоновані зміни спрямовані на ускладнення процедури позбавлення повноважень, чим може скористатися проросійське лобі у Раді Європи та ПАРЄ, щоб забезпечити повернення делегації Росії до Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-