Клімкін просить депутатів переконати колег із Європи, що Росії не має бути в ПАРЄ

Клімкін просить депутатів переконати колег із Європи, що Росії не має бути в ПАРЄ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає народних депутатів спільно з дипломатами докласти максимум зусиль, щоб не допустити повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Лише в одному місці ми маємо реальний ризик зменшення цього тиску (на РФ - ред.) вже найближчим часом - це Рада Європи. Форпост європейських цінностей та принципів стоїть на межі того, щоб видати Росії індульгенцію і виконати її абсурдну вимогу - забезпечити повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи без виконання вимог резолюцій цього авторитетного органу, ухвалених у відповідь на російську агресію проти України. Ба більше, бачимо спроби збоченої інтерпретації рішень ПАРЄ щодо російського агресора. Певні сили цілком серйозно наполягають, і штучно підводять під це юридичну базу, що Асамблея перевищила свої повноваження, застосувавши санкції проти Росії у 2014-2015 роках", - зазначив міністр.

Він висловив вдячність Верховній Раді і усім депутатам за заяву щодо ситуації в ПАРЄ, зауваживши при цьому, що і надалі потрібно докладати максимум зусиль, щоб переконати інших парламентаріїв не повертати Росію в ПАРЄ.

Читайте також: Рада ухвалила заяву проти спроб повернути повноваження делегації РФ у ПАРЄ

"Давайте використовувати по-максимуму контакти з іншими парламентарями, аби переконати кожного. Не “переговорити”, не “обмінятися аргументами”, а саме достукатися і переконати. При цьому, закликаю, дуже тісно співпрацювати з нами дипломатами. Врешті-решт, парламентська дипломатія - царина саме парламентарів, і їм тут належить “перша скрипка”. А говорити важливо не лише з тими, хто нас підтримує, але й з тими, хто лобіює зовсім інші не завжди приємні для нас позиції", - наголосив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня ВР ухвалила заяву, в якій висловила свою позицію щодо спроб керівництва ПАРЄ повернути повноваження делегації Російської Федерації шляхом внесення змін до регламенту ПАРЄ на вимогу Росії.

ПАРЄ голосуватиме щодо змін до регламенту, які можуть ускладнити накладення санкцій на РФ, на засіданні 9 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-