Канада може ввести санкції проти Росії через кібератаки

Канада може ввести санкції проти Росії через кібератаки

Укрінформ
Протягом найближчих днів Канада оголосить про подальші кроки стосовно шкідливої російської кібернетичної діяльності.

Про це в Оттаві заявив парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Ендрю Леслі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наступні кроки ми побачимо протягом наступних кількох днів. Це - частина процесу, погодженого під час саміту G7. Спершу, звісно, треба провести ідентифікацію, аби упевнитися, що ми точно визначили порушників, після цього йде публічне засудження та санкції”, - прокоментував Леслі висунення в США обвинувачень проти російських ГРУшників.

При цьому він запевнив, що Канада робить усе можливе для убезпечення власних виборів від стороннього втручання. “Міністр демократичних реформ серед своїх обов’язків має ряд дій, які вона вже вчинила або вчинить у майбутньому із спільно різними органами влади в Канаді для гарантування, що наші вибори будуть чесними, вільними та позбавленими втручання, зокрема російських державних агентів”, - наголосив депутат.

Як повідомлялося, 4 жовтня Велика Британія і Нідерланди розкрили деталі масштабної спецоперації російських розвідників Головного управління розвідки Міністерства оборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї (OPCW), штаб-квартира якої розміщена у Гаазі. На спільному брифінгу представники двох країн повідомили подробиці спецоперації і розсекретили особи російських шпигунів.

Читайте також: Канада теж заявила про російські кібератаки

Після цього Міністерство юстиції США оприлюднило особисті дані сімох офіцерів ГРУ ГШ Росії, які звинувачуються у злочинній кібердіяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-