НАТО відреагувала на кібератаку проти ОЗХЗ

НАТО відреагувала на кібератаку проти ОЗХЗ

Укрінформ
У НАТО висловлюють солідарність із позиціями урядів Нідерландів і Британії щодо визнання Росії причетною до кібероперації проти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) у Гаазі.

Про це заявив у четвер генсекретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Союзники по НАТО солідарні з рішенням нідерландського і британського урядів визнати Росію відповідальною за очевидні спроби підірвати міжнародне право та інституції. Росія повинна припинити безрозсудну поведінку, включаючи застосування сили проти сусідів, намагання впливати на виборчий процес та поширення дезінформаційних кампаній», - наголосив глава Альянсу.

Він додав, що Нідерланди у четвер поінформували міністрів оборони країн-членів НАТО про ворожу кібероперацію російського ГРУ проти офісу у Гаазі ОЗХЗ.

Читайте також: Британія і Нідерланди заявили, що ГРУ РФ “слідкує” за розслідуванням MH17

Він запевнив, що союзники продовжать зміцнювати оборону та стійкість проти гібридних загроз, включаючи кіберсферу.

Як повідомлялося, 4 жовтня Велика Британія і Нідерланди розкрили деталі масштабної спецоперації російських розвідників Головного управління розвідки Міністерства оборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї (OPCW), штаб-квартира якої розміщена у Гаазі. На спільному брифінгу представники двох країн повідомили подробиці спецоперації і розсекретили особи російських шпигунів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-