Росія оприлюднила офіційні дані щодо загиблих у Сирії військових

Росія оприлюднила офіційні дані щодо загиблих у Сирії військових

Укрінформ
За три роки участі Росії у війні в Сирії на боці режиму Башара Асада загинули 112 російських військових.

Такі дані озвучив голова комітету Ради Федерації з питань оборони і безпеки Віктор Бондарев, повідомляє «Інтерфакс».

«На сьогодні втрати наших збройних сил у Сирії складають 112 людей. З техніки втрачено 8 літаків, 7 гелікоптерів і, можливо, 1-2 БТР і бронеавтомобіля», - заявив Бондарев.

Читайте також: Правозахисники сказали, скількох “вбила” Росія у Сирії

Він також додав, що майже половина людських втрат пов’язана з катастрофою двох військово-транспортних літаків у Сирії - Ан-26 та Іл-20.

Тим часом, за словами правозахисників із сирійського центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Британії, жертвами російської військової операції за останні три роки стали понад 18 тисяч осіб, у тому числі близько 8 тисяч мирних жителів, із яких понад 3 тисячі - жінки та діти.

За даними правозахисників, з моменту початку інтервенції Москва допомогла сирійському президентові Башару Асаду удвічі розширити підконтрольну йому територію.

Читайте також: Повстанці почали формування демілітаризованої зони навколо сирійського Ідлібу

Автори доповіді покладають на Кремль провину за появу мільйонів сирійських біженців. За інформацією спостерігачів, російська авіація у Сирії застосувала заборонені міжнародним правом запальні снаряди невиборчої дії. Правозахисники заявили, що Росія постійно поширює брехню про непричетність до загибелі мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-