Правозахисники сказали, скількох “вбила” Росія у Сирії

Правозахисники сказали, скількох “вбила” Росія у Сирії

Укрінформ
За три роки жертвами російської військової операції у Сирії стали понад 18 тисяч осіб, у тому числі близько 8 тисяч мирних жителів.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Британії.

"Жертвами російської військової операції у Сирії за останні три роки стали понад 18 тисяч осіб, у тому числі близько 8 тисяч мирних жителів, із яких понад 3 тисячі - жінки та діти", - йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, з моменту початку інтервенції Москва допомогла сирійському президентові Башару Асаду удвічі розширити підконтрольну йому територію.

Читайте також: Росія вже почала постачання ракетних комплексів С-300 в Сирію

Автори доповіді покладають на Кремль провину за появу мільйонів сирійських біженців. За інформацією спостерігачів, російська авіація у Сирії застосувала заборонені міжнародним правом запальні снаряди невиборчої дії. Правозахисники заявили, що Росія постійно поширює брехню про непричетність до загибелі мирного населення.

Автори звіту закликали Радбез ООН негайно зупинити вбивства сирійців та домогтися правосуддя щодо ймовірних військових злочинів у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-