Главу МЗС Угорщини внесли до бази

Главу МЗС Угорщини внесли до бази "Миротворця"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто потрапив до розділу "Чистилище" на сайті "Миротворець".

Про це свідчать дані на сайті.

Міністра внесли до бази за "замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройним вторгненням в Україну".

Серед причин внесення глави угорського МЗС до бази "Миротворця" також "втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримку сепаратистських настроїв в Україні та участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".

Читайте також: Паспортний скандал: Клімкіну не вдалося домовитись із Сіярто

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів.

Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Читайте також: "Паспортний" скандал з Угорщиною: Порошенко повністю підтримує позицію МЗС

20 вересня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто після скандалу з видачею в Береговому угорських паспортів закарпатським угорцям заявив про можливість у майбутньому заходів з боку Угорщини на сповільнення інтеграції України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-