"Паспортний" скандал з Угорщиною: Порошенко повністю підтримує позицію МЗС

Укрінформ
Петро Порошенко вимагає поваги до суверенітету України так само, як Україна поважає суверенітет інших держав.

Про це він заявив, коментуючи скандал із видачею паспортів громадян Угорщини українцям у Закарпатській області, під час робочої поїздки до Харківської області, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Захищаючи українських громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми шануємо і поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги до України", - підкреслив Порошенко.

Він запевнив, що як Президент буде захищати українських громадян, де б вони не були – на сході чи на заході.

Також він нагадав, що стосовно ситуації з угорськими паспортами на Закарпатті із відповідною заявою вже виступило Міністерство закордонних справ.

«Я повністю поділяю кожну літеру, яка сказана МЗС», - зазначив Президент.

Як відомо, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. При цьому вони вголос присягали на вірність Угорщині. Процедура супроводжувалася розпиттям шампанського на честь отримання другого громадянства та засторогою з боку угорських дипломатів не повідомляти про отримання документів українській владі.

Читайте також: Паспортний скандал: Клімкіну не вдалося домовитись із Сіярто

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-