У Росії відреагували на викриття розвідника ГРУ

У Росії відреагували на викриття розвідника ГРУ "Боширова"

Укрінформ
Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова назвала британське розслідування про справжнє ім'я розвідника ГРУ "Боширова" "новим вкиданням".

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Нове вкидання щодо Петрова і Боширова було здійснене відразу ж після виступу Т. Мей в Радбезі ООН на тему зброї масового знищення, під час якого вона знову озвучила звинувачення в адресу Росії", - заявила Захарова.

Вона підкреслила, що "доказів немає - відповідно (ред. в Британії) продовжують інформаційну кампанію, основне завдання якої - відвернути увагу від головного питання: що сталося в Солсбері".

Як повідомлялося, The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу "Руслана Боширова", одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів. Ним виявився полковник ГРУ і "Герой Росії" Анатолій Чепіга.

Як повідомляв Укрінформ, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

В Організації з заборони хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: Отруєння Скрипалів: ЗМІ дізналися справжнє ім'я одного з підозрюваних

5 вересня прокуратура Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-