Трамп: Ми з'ясували, що Китай намагається втрутитися у вибори в Конгрес

Трамп: Ми з'ясували, що Китай намагається втрутитися у вибори в Конгрес

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що Китай втручається у перебіг проміжних виборів до Конгресу США, намагаючись не допустити перемоги республіканців.

З такою заявою глава Білого дому виступив у Раді Безпеки ООН у Нью-Йорку, повідомляє телеканал CNN.

"На жаль, ми з'ясували, що Китай намагається втрутитися в наші майбутні вибори 2018 року, які відбудуться в листопаді, проти моєї адміністрації", - наголосив Трамп.

За його словами, Пекін таким чином має намір перешкодити торгівельній політиці, яку зараз проводить Вашингтон.

"Вони не хочуть, щоб я або ми перемогли, бо я перший президент, який кинув виклик Китаю у торгівлі... Ми виграємо в торгівлі, ми виграємо на всіх рівнях, ми не хочемо, щоб вони втручались у наші майбутні вибори", - заявив Трамп.

Читайте також: Facebook навчить політиків захищати дані перед виборами у конгрес США

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп неодноразово погрожував Пекіну подальшими санкціями, якщо він чинитиме економічний вплив на американських сільськогосподарських і промислових працівників. На думку американського президента, Китай у такий спосіб намагається вплинути на проміжні вибори до Конгресу США, які відбудуться 6 листопада, адже від торговельної війни між обома країнами найбільше потерпають штати, які підтримують чинного президента.

Раніше Пекін обклав митом продукцію зі Сполучених Штатів на 60 мільярдів доларів у відповідь на запроваджені мита на суму 200 мільярдів доларів на китайські товари, заходи наберуть чинності 24 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-