Польща має кошти на американську військову базу - прем'єр-міністр

Польща має кошти на американську військову базу - прем'єр-міністр

Укрінформ
Польща має гроші на будівництво постійної американської військової бази на своїй території.

На цьому наголосив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Щодо коштів, то відповідь коротка: так, ми маємо кошти на можливі витрати в цьому році та наступному”, - заявив Моравецький.

Читайте також: Трамп пояснив військову присутність США в Європі: Росія поважає силу

Він додав, що в цьому році про це ще завчасно говорити, а в наступному Польща охоче могла б розпочати “певного роду роботи логістичного й інвестиційного характеру”.

Як відомо, на минулому тижні під час спільної прес-конференції у Вашингтоні з президентом Польщі Анджеєм Дудою президент США Дональд Трамп похвалив Варшаву за готовність витратити $1,5-2 млрд на будівництво інфраструктури під американську військову базу на території країни.

Читайте також: «Форт Трамп» для Польщі: очікування й перспективи

Нагадаємо: станом на сьогодні на території Польщі дислокуються понад 3 тис. американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі. Зокрема, у рамках зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - EFP) поблизу міста Ожиш (північний схід Польщі) розміщуються кількасот американських військовослужбовців у складі бойової батальйонної групи.

Крім того, у кількох гарнізонах (Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец) на заході Польщі у рамках ініціативи зміцнення європейського регіону (European Reassurance Initiative - ERI) дислокуються підрозділи бойової групи бронетанкової бригади США.

Додатково у Польщі розміщений також повітряний компонент зі складу бригади бойової авіації, а в населеному пункті Редзікув на півночі країни будується американська база - елемент американської системи ПРО системи Aegis Ashore.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-