Криза біженців: Ердоган хоче більшої підтримки від ЄС

Криза біженців: Ердоган хоче більшої підтримки від ЄС

Укрінформ
Туреччина робить безпрецедентний внесок у вирішення проблем біженців і розраховує на підтримку міжнародного співтовариства, особливо країн Європейського Союзу, у зусиллях із піклування про них.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у Нью-Йорку під час виступу на сесії Генеральної асамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, нині Туреччина приймає на своїй території більше 4 мільйонів біженців, з яких близько 3,5 мільйонів – біженці з Сирії, надає їм належний доступ до всіх соціальних послуг та до системи охорони здоров’я на рівні з громадянами Туреччини.

"До сьогодні ми вже витратили близько 32 мільярдів доларів для піклування про біженців... При цьому ми отримали лише 600 мільйонів доларів від міжнародних організацій і 1,7 мільярди євро від ЕС, що не йдуть прямо у бюджет Туреччини, а прямо направляються неурядовим організаціям, які працюють з біженцями. До цього Європейський Союз виділив 3 мільярди євро, які мали бути виділені для Туреччини, але зараз вони є предметом різних проектів", - зауважив турецький лідер.

Читайте також: Ердоган закликав Генасамблею ООН забезпечити мир у регіонах, зокрема і в Україні

Він наголосив на тому, що Туреччина продовжує надавати допомогу біженцям щодня і без будь-яких додаткових умов.

"Тож ми очікуємо більш консолідованої та більш гнучкої підтримки Туреччини, особливо від ЕС. Така допомога дозволяє стримувати потік біженців від розповсюдження по усьому світу", - сказав Ердоган.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-