РФ не відмовиться від спроб втручання в європейські вибори – німецький депутат

РФ не відмовиться від спроб втручання в європейські вибори – німецький депутат

Укрінформ
Росія навряд чи відмовиться від спроб втручання у внутрішньополітичні процеси в європейських країнах і в об'єднаній Європі в цілому.

Таку думку висловив депутат німецького Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу, голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген під час зустрічі з іноземними журналістами, які працюють у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Слід виходити з того, що Росія продовжить застосовувати свою політику впливу в інших країнах, в інших суспільствах», - сказав Реттген.

Він зазначив, що це в останні роки вже «стало одним з інструментів у наборі зовнішньополітичних інструментів» Кремля. Поки таке буде продовжуватися, говорити про справжню нормалізацію відносин з Росією навряч чи можна, переконаний член ХДС.

Майбутні вибори в структури ЄС вперше будуть проходити в умовах, коли Європа і її курс відкрито піддаються атаці і поставлені під питання, продовжив він. Однак, зауважив Реттген, проблема в тому, що правопопулістські партії у самих європейських країнах мають програму, мета якої – не розвалити Європу, але зробити її «іншою зсередини». «Ця інша Європа була б менш ліберальною і набагато більш дружньою до Росії і Путіна, на відміну від нинішньої політики», - уточнив депутат. «Результати виборів настільки не визначені, як ніколи раніше», - додав Реттген.

Читайте також: До виборів в Україні не буде серйозних змін на Донбасі - депутат Бундестагу

В цілому він зазначає, що Європа і світ перебувають у періоді історичного перелому: повоєнна епоха закінчилася не на стику кінця 1980-х і 1990-х, як вважалося, а через 25 років. Ми перебуваємо в перехідній фазі, коли нова епоха ще тільки зароджується, з боротьбою, з конфліктами, з новим переділом влади». Депутат вважає, що Німеччина і Європа мають у цій ситуації проявити себе як більш сильний гравець, ніж вони є сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-