Французький банк не допомагатиме компаніям у торгівлі з Іраном

Французький банк не допомагатиме компаніям у торгівлі з Іраном

Укрінформ
Французький державний банк Bpifrance відмовився від свого плану щодо створення механізму допомоги французьким компаніям, які торгують з Іраном, на тлі американських санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

“Французький державний банк Bpifrance відмовився від свого плану щодо створення механізму допомоги французьким компаніям, які торгують з Іраном, на тлі санкцій США проти Тегерану", - йдеться у повідомленні.

Однак, на початку року в Bpifrance заявляли, що працюють над проектом щодо фінансування французьких компаній, які бажають експортувати товари до Ірану, незважаючи на санкції США.

Читайте також: Американські санкції призведуть до падіння режиму в Ірані – юрист Трампа

Раніше кілька великих європейських компаній, зокрема нафтова компанія Total та авіакомпанії Air France-KLM та British Airways вже заявляли про зупинення подальшої роботи в Ірані.

Зазначається, що Сполучені Штати відновлюють санкції проти Ірану після виходу з ядерної угоди (СВПД), укладеної в 2015 році Тегераном з шістьма державами та ЄС. Вашингтон відновив деякі економічні санкції з 6 серпня, тоді як ті, що стосуються іранського нафтового сектора, набудуть чинності з 4 листопада.

Нагадаємо, офіційний Тегеран вважає, що ЄС та інші підписанти Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) мають компенсувати наслідки санкцій США, інакше Іран може повернутися до збагачення урану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-