Угорщина

Угорщина "сумнівається" в необхідності автоматичного продовження санкцій проти РФ

Укрінформ
Країни Євросоюзу мають вести дискусії з питання продовження або скасування антиросійських санкцій, а не подовжувати їх "автоматично". 

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сіярто в інтерв'ю RT, повідомляє ТАСС.

"Ми ясно заявили, що потрібен діалог і чесна дискусія про те, досягли санкції своєї мети чи ні. Давайте фактично розглянемо, чи допомогли вони економікам ЄС, російській економіці, або ж чи допомогли вони подіяти на російську економіку негативно, чи допомогли вони виконанню Мінських угод, і так далі, а після того, як ми дамо чесні відповіді на чесні запитання, ми маємо приймати рішення щодо нашого майбутнього", - сказав Сіярто.

Він наголосив, що його позицію поділяє і влада Італії.

Міністр закордонних справ Угорщини відомий своєю критикою санкцій проти Росії. Раніше Петер Сіярто заявляв, що продовження санкцій Євросоюзу щодо РФ є неправильним і антидемократичним. Оскільки, за його словами, Росія є ключовим партнером у галузі економіки, торгівлі й енергетики для Угорщини.

Читайте також: “Паспортний скандал” з Угорщиною може грати на користь Україні - радник Клімкіна

Як відомо, санкційна політика ЄС щодо Росії включає три незалежні треки: візові обмеження проти російських громадян, економічні секторальні санкції проти ряду російських держкомпаній нафтового, оборонного і фінансового секторів, а також обмежувальні заходи проти Криму. Всі ці пакети були запроваджені протягом 2014 року.

Два перші блоки санкцій подовжуються раз на півроку, а заборонні заходи проти Криму - раз на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-