Угода Манафорта зі слідством підриває шанси на помилування - ЗМІ

Угода Манафорта зі слідством підриває шанси на помилування - ЗМІ

Укрінформ
Угода колишнього керівника виборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта зі слідством містить пункти, які можуть обмежити можливість президентського помилування.

Про це повідомляє Politico.

"Угода спеціального радника Роберта Мюллера з Полом Манафортом про визнання провини у п'ятницю є незвичайною і, можливо, безпрецедентним кроком з метою підірвати можливість президента Дональда Трампа помилувати свого колишнього керівника кампанії", - йдеться у повідомленні.

Угода зі слідством, яке складається з 17 сторінок, не містить явної заборони просити про помилування, проте, на думку деяких юристів, спонукає Манафорта не укладати угоду з виконавчою владою, яка могла б звільнити його від обов'язку передати власність на десятки мільйонів доларів уряду в рамках угоди про визнання провини.

Згідно з угодою, прокурори теж можуть вимагати передачі п'ятьох певних будинків або апартаментів, трьох банківських рахунків і полісу страхування життя невідкладно або в майбутньому "незалежно від кримінального вироку".

Читайте також: ЗМІ дізналися, про що Манафорт може розповісти на допиті щодо "української справи"

Якщо визнання провини Манафортом або вирок щодо нього стануть недійсними, прокурори мають право негайно пред'явити йому звинувачення в інших злочинах, які могли бути скоєні ним раніше, або в яких він зізнався під час переговорів про угоду зі слідством.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня колишній менеджер президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт погодився на угоду зі слідством, яке очолює спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-