ЗМІ дізналися, про що Манафорт може розповісти на допиті щодо

ЗМІ дізналися, про що Манафорт може розповісти на допиті щодо "української справи"

Укрінформ
Спеціальний прокурор Роберт Мюллер тепер має шанс поставити запитання одній з ключових фігур у «російському досьє», яка досі ухилялася від цього, - колишньому керівнику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту.

Серед них і питання, що стосуються України, інформує Bloomberg.

«Манафорт міг би стати джерелом інформації про зміну позиції Республіканської партії щодо України, зробленому на національному з'їзді республіканців у липні 2016 року, коли Манафорт очолював кампанію щодо забезпечення висування», - пише автор.

Мюллер опитав свідків про те, як «проросійська поправка» могла бути покладена в основу платформи партії під час з'їзду.

Читайте також: Манафорт визнав провину у змові проти Штатів

Спочатку передбачалося, що партія візьме на себе зобов'язання відправити летальну зброю для озброєння українцівдля захисту від російської агресії. Однак формулювання була пом'якшена до «надання відповідної допомоги» Україні, йдеться в публікації.

За даними судових записів, Манафорт заробив понад 60 млн доларів, працюючи в Україні консультантом для проросійських політиків до того, як зайнятися кампанією Трампа.

Манафорт десятиліттями працював на проросійські політичні сили в Україні, але після того, як головний покровитель Манафорта, Віктор Янукович, втік в 2014 році, грошовий потік вичерпався, пише автор статті. Ставка на роботу з Опозиційним блоком України, політичним наступником Партії регіонів екс-президента, нікуди не призвела міжнародного політичного стратега. І він відправився працювати на Трампа, імовірно безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-