Новий приклад дезінформації: Британія прокоментувала заяву Росії про MH17

Новий приклад дезінформації: Британія прокоментувала заяву Росії про MH17

Укрінформ
Держсекретар з питань оборони Великої Британії Гевін Александер Вільямсон назвав версію Міноборони Росії щодо провини України за збитий "Боїнг" на Донбасі "новим прикладом російської дезінформації".

Про це він заявив в ході спільної прес-конференції з міністром оборони України Степаном Полтораком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я боюсь, це є новим прикладом російської дезінформації. Кремль думає, що він може будь-що сказати і не відповідати за це... І в світі є чітке розуміння, кого винити за це. І ми стоїмо пліч-о-пліч з українським урядом", - наголосив він.

В свою чергу міністр оборони України заявив, що Москва розповсюдила черговий фейк щодо "Бука", який збив малайзійський "Боїнг", для підриву авторитету України.

Як повідомлялося, у Міноборони РФ заявили, що ракета, яка збила рейс MH17 на Донбасі у 2014 році, була виготовлена на Долгопрудненському підприємстві в Підмосков'ї 1986 року і того ж року нібито відправлена до військової частини, розташованої в Україні.

Читайте також: Полторак сказав, чому Москва розкручує фейк про "український Бук"

Малайзійський "Боїнг" рейсу МН17 був збитий над Донбасом у липні 2014 року.

З перших днів катастрофи Україна послідовно дотримувалася припущення, що літак був збитий ракетою ЗРК "Бук" російського походження, випущеною або бойовиками-сепаратистами, або російськими військовими. Такого ж висновку дійшла Рада з питань безпеки Нідерландів, яка в жовтні 2015 оприлюднила технічний звіт щодо катастрофи "Боїнга" рейсу МН17. Радбез Нідерландів установив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною з системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою був збитий літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Водночас міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу "Бук" зі складу російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак "Малайзійських авіаліній".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-