Полторак сказав, чому Москва розкручує фейк про

Полторак сказав, чому Москва розкручує фейк про "український Бук"

Укрінформ
Інформація Міноборони РФ про українське походження "Бука", який збив "Боїнг" на Донбасі, є черговим фейком з метою підірвати авторитет України на міжнародній арені.

Про це сказав міністр оборони Степан Полторак на спільному брифінгу з державним секретарем з питань оборони Великої Британії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це черговий фейк РФ, який свідчить про те, що Росія точно не відмовилась від своїх планів з підриву авторитету України. Москві треба привід, щоб загострити ситуацію, і вони шукають любий привід. Інформація щодо "Бука" - це чергова брехня, це політика Москви", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, у Міноборони РФ заявили, що ракета, яка збила рейс MH17 на Донбасі у 2014 році, була виготовлена на Долгопрудненському підприємстві в Підмосков'ї 1986 року і того ж року нібито відправлена до військової частини, розташованої в Україні.

Малайзійський "Боїнг" рейсу МН17 був збитий над Донбасом у липні 2014 року.

З перших днів катастрофи Україна послідовно дотримувалася припущення, що літак був збитий ракетою ЗРК "Бук" російського походження, випущеною або бойовиками-сепаратистами, або російськими військовими. Такого ж висновку дійшла Рада з питань безпеки Нідерландів, яка в жовтні 2015 оприлюднила технічний звіт щодо катастрофи "Боїнга" рейсу МН17. Радбез Нідерландів установив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною з системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою був збитий літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Читайте також: "Український слід" у катастрофі МН17 є черговим фейком Кремля - Турчинов

Водночас міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу "Бук" зі складу російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак "Малайзійських авіаліній".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-