У Німеччині копи знімали противників вугілля з дерев

У Німеччині копи знімали противників вугілля з дерев

Укрінформ
Найбільша за останні роки поліцейська операція пройшла в четвер у німецькій землі Північний Рейн-Вестфалія, недалеко від Ахена, де звільняли ліс від противників використання вугілля, які там оселилися.

Про це повідомляє Bild.

«Загалом 4 тисячі оперативних співробітників визволяли в четвер 50-60 будинків тих, хто оселився в таборі Хамбах», - йдеться у матеріалі.

Поліцейським допомагали співробітники спецпідрозділів. На початку операції між правоохоронцями та активістами відбулися сутички. Кілька людей відмовлялися покидати свої оселі на деревах.

У поліцейських полетіли палиці і навіть «коктейлі Молотова», один поліцейський був легко поранений. Трьох осіб довелося затримати. Загалом обійшлося без серйозних сутичок. Місцевий ліс, де знаходяться поклади бурого вугілля, став останніми роками символом опору вуглевидобутку. Енергетична компанія RWE має намір очистити до 100 гектарів лісу, починаючи з середини жовтня.

Читайте також: Берлінські активісти провели акцію проти тортур в російських в'язницях

До 2040 року RWE планує добути там загалом 2,4 млрд тонн лігніту. На цій території активісти і спорудили свої підвісні будиночки, в яких жили місяцями.

Фото: Kölner Stadt-Anzeiger

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-