Берлінські активісти провели акцію проти тортур в російських в'язницях

Берлінські активісти провели акцію проти тортур в російських в'язницях

Фото, відео
Укрінформ
Мітинг проти тортур в Росії провели в четвер активісти Берліна перед Посольством РФ в ФРН.

Мітинг був приурочений до прийому в російському диппредставництві з нагоди російсько-німецької конференції, що відкривається в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На бульварі Унтер-ден-Лінден перед входом до посольства зібралися понад 30 осіб – росіяни, чеченці, німці. Вони тримали транспаранти про тортури в Росії, прапори України і Ічкерії, фотографії українських політв'язнів в РФ, в тому числі кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

«Продовжується політичний терор не тільки проти росіян, а й українців, яких фактично хапають і беруть в політичні заручники, в порушення всіх норм міжнародного права, міжнародних домовленостей», - прокоментував рішення суду за вироком Сущенка голова Форуму російськомовних європейців, російський соціолог і публіцист, мешкає в Німеччині, Ігор Эйдман.

Читайте також: Місія ООН зафіксувала 42 випадки викрадень в окупованому Криму

За його словами, «путінський режим однаково жорстокий і беззаконний як по відношенню до власного народу, так і до інших народів».

Представник чеченської діаспори адвокат Аслан Арцуєв і його товариші також прийшли «висловити свою незгоду з злочинним режимом Росії». Він проводить паралелі між війною Росії проти його батьківщини і війною, розв'язаною нею проти України: українці до останнього не вірили у те, що Росія нападе, як і чеченці в 1991 році, виходячи зі складу СРСР, теж не вірили, що на них нападуть. Юрист наводить цифри щодо Чечні: 26 тисяч громадян незаконно засуджені з 1999 року, за 2 війни вбито понад 300 тисяч громадян Ічкерії - 30% відсотків населення республіки.

Читайте також: Лавров їде на зустріч із Маасом — говоритимуть про Україну

«Ми не з чуток знаємо, що таке російський режим, російські в'язниці», - каже Арцуєв.

«Російські в'язниці – територія тортур», - гасло мітингу. Наочні матеріали для нього надав німецький активіст Рональд Вендлінг, який щочетверга проводить на тому ж місці пікети на підтримку українців-в'язнів Кремля.

Берлінські активісти провели акцію проти тортур в російських в'язницях / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

На акції в четвер активісти зупинятися не мають наміру. У п'ятницю вдень вони скликають новий мітинг, на цей раз перед МЗС ФРН, де в цей час триватимуть перемовини міністрів закордонних справ двох країн - Гайко Мааса і Сергія Лаврова.

«Росія стала країною тортур. У таборах катують ув'язнених, демонстрантів садистськи б'ють, голодує Олег Сенцов й інші політв'язні, в т. ч. українські заручники. До яких пір Європа буде все це терпіти?», - риторично питають організатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-