Іспанія таки відправить Саудівській Аравії бомби з лазерним наведенням

Іспанія таки відправить Саудівській Аравії бомби з лазерним наведенням

Укрінформ
Уряд Іспанії повідомив, що країна все ж таки доставить бомби з лазерним наведенням, придбані Саудівською Аравією, попри побоювання, що зброя може бути використана проти хуситів у Ємені.

Про це на радіо Onda Cero зазначив міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Борелль, повідомляє AP.

"Іспанія повідомила, що продовжить поставку високоточних бомб до Саудівської Аравії після консультацій з Ер-Ріядом, таким чином скасувавши попереднє рішення, й обуривши правозахисні групи, які вважають, що зброя може нашкодити цивільним в Ємені", - йдеться у повідомленні.

За словами Борелла, уряд не знайшов порушення в угоді від 2015 року щодо продажу 400 бомб із лазерним наведенням, яка ще була підписана попередньою владою.

Читайте також: Арабська коаліція поновила бомбардування у Ємені

Як повідомляє AP, на днях суднобудівники на півдні Іспанії протестували через побоювання, що Саудівська Аравія може у відповідь скасувати купівлю п'яти морських корветів на суму 2,1 мільярда доларів США.

Раніше повідомлялося, що Іспанія скасувала доставку 400 бомб із лазерним наведенням, придбаних Саудівською Аравією, на тлі побоювань, що зброя може бути використана проти хуситів у Ємені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-