Арабська коаліція поновила бомбардування у Ємені

Арабська коаліція поновила бомбардування у Ємені

Укрінформ
Коаліція арабських держав на чолі з Саудівською Аравію у середу, 12 вересня, поновила бомбардування території Ємену, підконтрольної повстанцям-хуситам.

Про це повідомляє DW.

"Після провалу мирних переговорів між урядом Ємену та повстанцями в країні поновилися активні бойові дії та бомбардування. Урядові війська заявили про взяття в облогу міста та порту Ходейди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що армійські підрозділи взяли під контроль автошлях між Ходейдою та столицею країни Саною, яка також контролюється хуситами. Вважається, що саме через цей порт хусити отримують допомогу морем від Ірану.

Мирні переговори між єменським урядом і повстанцями мали відбутись у Женеві 8 вересня, проте вони навіть не розпочалися, оскільки представники хуситів не змогли прибути.

Читайте також: Іспанія скасувала продаж бомб Саудівській Аравії через ситуацію в Ємені

У червні цього року проурядові сили за підтримки арабської коаліції розпочали велику військову операцію з метою відбити місто та порт Ходейда. Їм вдалося захопити низку населених пунктів у однойменній провінції Ходейда, проте до самого міста вони та і не дійшли. У липні арабська коаліція оголосила про тимчасове припинення бомбардувань у Ходейді, щоб дати шанс для мирних переговорів із повстанцями, які мали відбутися в Женеві за посередництва Організації Об'єднаних Націй.

Спецпосланник ООН щодо Ємену Мартін Гріффітс після провалу переговорів заявив, що він найближчим часом планує поїхати до Ємену, Саудівської Аравії та Оману, щоб переговори між сторонами конфлікту все ж відбулися.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-