Отруйників Скрипаля здав інший російський агент - ЗМІ

Отруйників Скрипаля здав інший російський агент - ЗМІ

Укрінформ
На обвинувачених в отруєнні в Солсбері російських офіцерів ГРУ вийшли завдяки завербованому британською розвідкою російському агенту.

Про це повідомляє Daily Express з посиланням на джерела у британській розвідці.

"Російські військові агенти, які намагалися убити Сергія та Юлію Скрипалів, були ідентифіковані завдяки нещодавно завербованому російському шпигуну", - йдеться у повідомленні.

За даними видання, "Аполлон" (кодове ім'я завербованого шпигуна) нібито працював у посольстві РФ в Римі, де збирав секретні дані про діяльність НАТО.

Зазначається, що коли британська розвідка вийшла на шпигуна, він заявив про бажання емігрувати унаслідок невдоволення політикою президента Росії.

"Аполлон" був вивезений до Великої Британії на початку квітня, де він надав МІ- 6 "широкий спектр рутинної та конфіденційної інформації" про всесвітню шпигунську мережу Москви, а також впізнав передбачуваних учасників отруєння в Солсбері Олександра Пєтрова і Руслана Боширова.

Читайте також: Замах на Скрипалів організувала група "чистильників" - ЗМІ

Нагадаємо, 5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Сергія та Юлію Скрипалів в Солсбері. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Пєтров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Згідно з останніми повідомленнями британських ЗМІ, в справі про отруєння Скрипаля та його дочки є ще четверо неназваних підозрюваних, які входили до так званого загону "Чистильників".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-