США готові висунути звинувачення північнокорейським хакерам

США готові висунути звинувачення північнокорейським хакерам

Укрінформ
Представники міністерства юстиції США заявили про готовність висунути звинувачення проти хакерів із Північної Кореї через кібератаки, скоєні у 2014 і 2017 роках.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Міністерство юстиції США висловило готовність пред'явити обвинувачення північнокорейським хакерам через глобальну атаку WannaCry в 2017 році та кібератаку на Sony Corp у 2014 році", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп звинуватив китайських хакерів у крадіжці листування Клінтон

Зазначається, що нові обвинувачення є частиною стратегії уряду США, спрямованої на запобігання кібератакам.

Як повідомлялося, 5 вересня палата представників американського Конгресу ухвалила закон про протидію кіберзагрозам, який передбачає запровадження санкцій за кіберзлочини проти США.

Вірус-вимагач WannaCry (WannaCrypt) в травні 2017 року заблокував роботу кількох сотень тисяч комп'ютерів по всьому світу. Уразливими виявилися комп'ютери з системою Windows, на які не було встановлено необхідне оновлення.

Читайте також: Російські хакери намагалися зламати пошту Вселенського патріархату - ЗМІ

Пізніше в 2017 році були зафіксовані ще кілька масштабних атак вірусів-вимагачів, які використовували ту ж уразливість, що і WannaCry. Сумарний збиток від кібератак вірусів-вимагачів оцінювався в мільярди доларів.

Минулого року радник президента США з внутрішньої безпеки в Тому Боссерт публічно звинуватив у створенні вірусу WannaCry хакерів із Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-