Російські хакери намагалися зламати пошту Вселенського патріархату - ЗМІ

Російські хакери намагалися зламати пошту Вселенського патріархату - ЗМІ

Укрінформ
Група російських хакерів Fancy Bear роками намагалася зламати електронну пошту високопоставлених священиків, наближених до Константинопольського патріарха Варфоломія I.

Про це йдеться у розслідуванні агентства AP.

Зазначається, що журналісти пов'язують ці кібератаки з тим, що зараз обговорюється питання надання Томосу про автокефалію українській церкві.

"Серед цілей хакерів були провідні помічники Вселенського Патріарха Варфоломія I", - йдеться у повідомленні.

Агентство називає трьох митрополитів Константинопольської православної церкви, чиї електронні пошти намагалися зламати - Варфоломія (Самараса), Еммануїла (Адамакіса) й Елпідофора (Ламбрініадіса). Всі вони залучені до надання Томосу про автокефалію українській церкві.

Повідомляється, що сам Варфоломій електронною поштою не користується. Однак її використовують у роботі його помічники, чиї облікові записи намагалися зламати хакери.

Представник Вселенського патріарха інформацію про хакерські атаки росіян коментувати відмовився. Також інформацію не прокоментували і в РПЦ.

Читайте також: Москва на межі істерики через можливе надання Томосу Україні - Тимчук

Як зазначається, в рамках розслідування було проаналізовано 4,7 тисячі адрес електронної пошти, які надала минулого року американська компанія SecureWorks, що займається кібербезпекою та є дочкою Dell Technologies.

Як повідомлялося раніше, Вселенська патріархія розпочала процес надання автокефалії ще у квітні цього року, коли отримала звернення Президента України Петра Порошенка, підтримане парламентом, та архієреїв українських церков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-