В Естонії арештували офіцера та його батька за підозрою шпигунства на ГРУ

В Естонії арештували офіцера та його батька за підозрою шпигунства на ГРУ

Укрінформ
Естонський суд заарештував двох чоловіків, підозрюваних у передачі секретних даних Головному розвідувальному управлінню (ГРУ) Генштабу Збройних сил Росії.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення.

"Напередодні Хар’юський повітовий суд видав санкції на арешт двох осіб, яких Поліція безпеки підозрює у державній зраді. Це майор Сил оборони Естонії, 38-річний Денис Метсавас, і його 65-річний батько Петро Волін", - йдеться у повідомленні.

Згідно з підозрою, чоловіки передавали інформацію, що становить державну таємницю, та інші секретні відомості в Головне управління інформації Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації (ГРУ).

За словами генерального держпрокурора Естонії Лавлі Перлінга, підозрювані в державній зраді громадяни Естонії Денис Метсавас і Петро Волін передавали секретні відомості в ГРУ протягом п'яти років.

Головнокомандувач Сил оборони Ріхо Террас сказав, що Денис Метсавас служив в естонській армії з 1998 року і справляв враження надійної людини. Він служив в артилерії, потім у Генштабі. Террас пообіцяв проаналізувати ситуацію, зробити висновки і вжити заходів, щоб ліквідувати завдані збитки. За словами Терраса, кількість і зміст переданої до ГРУ інформації зараз уточнюється. Метсавас брав участь у складанні планів оборони Естонії.

За словами директора КаПо (Поліція безпеки) Арнольда Сінісалу, передана інформація стосувалася партнерів Естонії, військової інфраструктури і співпраці з союзниками. Як повідомила держпрокурор, яка веде цю справу, Інни Омблер, підозрюваний передавав інформацію іноземній розвідслужбі за винагороду.

Читайте також: Підозрювані у замаху на Скрипалів працюють у російському ГРУ - Тереза Мей

Батько Метсаваса Петро Волін за радянських часів служив у прикордонних військах, що підпорядковувалися КДБ.

5 вересня з цього приводу відбулася спільна прес-конференція генерального держпрокурора Естонії Лавлі Перлінг, держпрокурора Інни Омблер, генерального директора Поліції Безпеки (КаПо) Арнольда Сінісалу та головнокомандувача Сил оборони Естонії генерала Ріхо Терраса.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-