ПАРЄ обговорить право національних делегацій брати участь у голосуваннях

ПАРЄ обговорить право національних делегацій брати участь у голосуваннях

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підготують доповідь щодо пропозицій відносно прав національних делегацій, включаючи право брати участь у голосуваннях.

Про це йшлося на засіданні комітету ПАРЄ з процедурних правил, імунітетів та інституційних питань, що відбулося у понеділок у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Комітет підготує доповідь, що охоплює "пропозиції стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів, а також процедури голосування національних делегацій", - заявили в ПАРЄ.

Доповідачем із зазначеного питання призначено депутата від Бельгії Петру Де Саттер.

Читайте також: Ар'єв готовий піти з ПАРЄ у разі повернення туди Росії

Комітет обговорить зазначену доповідь 20 вересня, а дебати з цього питання, як планується, можуть відбутися на пленарній сесії ПАРЄ у жовтні.

Як відомо, зазначене питання порушено в ПАРЄ у зв'язку із обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Коментуючи зазначене питання, віце-президент ПАРЄ народний депутат України Володимир Ар’єв зауважив, що "Рада Європи нарешті повинна зробити вибір, чи важливіші цінності над грошима".

Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-