Міністр оборони Литви розкритикував Австрію за

Міністр оборони Литви розкритикував Австрію за "танці з Путіним"

Укрінформ
Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс під час неформального засідання міністрів оборони країн-членів ЄС 29-30 серпня у Відні розкритикував запрошення президента РФ Путіна на весілля глави МЗС Австрії Карін Кнайссль.

Він вважає "незрозумілими" такі дії Австрійського головування в Раді Євросоюзу, повідомляє австрійське видання Die Presse.

"Нажаль, ми пропустили танець Путіна, а ніякої схожої розважальної програми не отримали", - заявив литовський міністр під час свого виступу.

Читайте також: “Весільний” вояж Путіна не змінив позицію Австрії щодо РФ — Курц

Як зазначає видання, взявши слово, Каробліс подякував, як це зазвичай відбувається, приймаючій стороні за гостинність, однак потім неочікувано виступив з критикою в сторону організаторів.

"Реакція була різною. Більшість міністрів все ж посміялися. Принаймні так описав сцену литовський міністр оборони у розмові з "Presse", - зазначається у повідомленні.

У коментарі виданню Каробліс зазначив, що нічого іншого не залишалося, "окрім як сміятися та жартувати з цього приводу".

При цьому підкреслюється, що до самої ситуації очільник МО Литви ставиться з усією серйозністю. На переконання міністра, "тема танцю Путіна", а також поява президента РФ на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайссль була "достатньо емоційною річчю для його (Путіна) співгромадян".

"Для нас ці дії Австрійського головування в Раді є незрозумілими", - наголосив Каробліс.

Читайте також: Весілля з Путіним: виправдання МЗС Австрії викликали у Клімкіна "сумну посмішку"

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль запросила Путіна на своє весілля 18 серпня та станцювала з ним там танець, викликавши хвилю критики як в місцевих, так і міжнародних медіа, які звинуватили її у підриві політики ЄС щодо РФ.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-