Весілля з Путіним: виправдання МЗС Австрії викликали у Клімкіна

Весілля з Путіним: виправдання МЗС Австрії викликали у Клімкіна "сумну посмішку"

Укрінформ
Виправдання МЗС Австрії стосовно того, що візит президента РФ Володимира Путіна на весілля міністра Карін Кнайсль є приватним і не впливає на зовнішньополітичний курс країни, викликають "сумну посмішку".

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я світське життя зазвичай не коментую, але якщо МЗС Австрії змушене виправдовуватися, запевняючи у незмінності зовнішньополітичного курсу в світлі "приватного" візиту, то це вже цікава нова форма, яка викликає сумну посмішку", - зазначив глава МЗС.

До свого посту він додав посилання на статтю у австрійському виданні Kurier.at, яке цитує сьогоднішню заяву прес-секретаря МЗС, що весілля міністра Карін Кнайсль є особистим святом, а приватний візит Путіна з метою участі в ньому не матиме жодного впливу на австрійську зовнішню політику.

Як повідомили російські ЗМІ, президент РФ 18 серпня дорогою до Берліна планує відвідати весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко з цього приводу заявила, що участь Путіна у весіллі міністра закордонних справ Австрії дискредитує Австрію як нейтральну державу.

Читайте також: Експерт прокоментував весільний "вояж" Путіна до австрійського міністра

Голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко у коментарі Укрінформу висловив думку, що запрошення міністром закордонних справ Австрії Карін Кнайсль на своє весілля президента Росії Володимира Путіна виходить далеко за рамки політики діалогу й стримування.

Голова МЗС Австрії 53-річна Карін Кнайсль одружується з фінансистом і підприємцем Вольфгангом Майлінгером. Будучи офіційно безпартійною, вона 18 грудня 2017 року сiла у крісло міністра закордонних справ за квотою правопопулістської Австрійської партії свободи, яка входить до правлячої нині коаліції з консервативною Народною партією канцлера Себастьяна Курца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-