Експерт прокоментував весільний

Експерт прокоментував весільний "вояж" Путіна до австрійського міністра

Ексклюзив
Укрінформ
Запрошення міністром закордонних справ Австрії Карін Кнайссль на своє весілля президента Росії Володимира Путіна виходить далеко за рамки політики діалогу й стримування.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Запросити диктатора на своє весілля для міністра закордонних справ європейської держави, яка звинувачує Путіна у систематичних порушеннях прав людини, в ігнорування принципів і норм міжнародного права, - це далеко за рамками політики "діалог і стримування". Це відверте і достатньо огидне свідчення корозії моральних принципів та стратегічної сліпоти", - зазначив він.

Водночас, на думку дипломата, приклади такої поведінки характерні не тільки для деяких західних політиків.

"Єдине, що назвати ці "болячки" лише європейськими, - це значить не бачити себе в дзеркалі", - вважає Яременко.

Читайте також: Участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Відень - Гопко

Як повідомили російські ЗМІ, президент РФ 18 серпня дорогою до Берліна планує відвідати весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко з цього приводу заявила, що участь Путіна у весіллі міністра закордонних справ Австрії дискредитує Австрію як нейтральну державу.

Голова МЗС Австрії 53-річна Карін Кнайсль виходить заміж за фінансиста і підприємця Вольфганга Майлінгера. Будучи офіційно безпартійною, вона 18 грудня 2017 року посiла крісло міністра закордонних справ за квотою правопопулістської Австрійської партії свободи, яка входить до правлячої нині коаліції з консервативною Народною партією канцлера Себастьяна Курца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-