Участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Відень - Гопко

Участь Путіна у весіллі австрійського міністра дискредитує Відень - Гопко

Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що участь президента Росії Володимира Путіна у весіллі міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль дискредитує Австрію як нейтральну державу.

Про це вона написала у Facebook.

"18 серпня серед гостей на весіллі глави австрійської дипломатії буде й путін - той, чиє місце на лаві підсудних. Його участь у весіллі дискредитує Австрію як нейтральну державу, яка може бути посередником в Україні", -  зазначила Гопко

На її переконання, присутність Путіна на  весіллі - це "ще один сигнал-удар по європейських цінностях: коли під ризиком смерті через голодування знаходяться такі політв’язні Кремля, як Сенцов, Балух; щодня відбуваються тортури над українцями на окупованих територіях, і міжнародні експерти (зокрема - ред.) Червоний Хрест не мають доступу до них; коли на сході України щодня тривають обстріли, бо путін не виконує домовленостей і нема перемир’я".

Читайте також: Путін по дорозі до Меркель заїде на весілля глави МЗС Австрії

Гопко додала, що Путін мав би сидіти на лаві підсудних також і через такі злочини, "як MH17, Алеппо, Солсбері".

Як повідомили російські ЗМІ, президент РФ 18 серпня по дорозі в Берлін планує відвідати весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-