Набрали чинності нові санкції США проти Росії

Набрали чинності нові санкції США проти Росії

Укрінформ
Американські санкції проти РФ у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії вступили в силу 27 серпня.

Ск повідомляв Reuters, санкційний пакет вводиться у зв'язку з інцидентом в Солсбері, де Росія використовував бойові отруйні речовини для спроби вбивства екс-співробітника Головного розвідувального управління Генерального штабу Міністерства оборони РФ Сергія Скрипаля.

Вашингтон вводить обмежувальні заходи щодо іноземної фінансової допомоги, зокрема надання кредитів, та продажу зброї. Вводиться заборона експорту важливих для безпеки товарів і технологій. США також припиняють поставки в Росію продукції військового призначення, експорт оборонних послуг і товарів і технологій, потрібних для національної безпеки.

Нові санкції залишатимуться в силі щонайменше рік.

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон на прес-конференції в Києві заявив, що санкції Сполучених Штатів Америки проти Російської Федерації діятимуть до того моменту, допоки не зміниться поведінка Росії у світі.

Читайте також: США попередили РФ, що можуть завдати удару по Сирії через хімзброю Асада - ЗМІ

Нова хвиля санкцій США проти Росії через застосування нею нервово-паралітичної речовини “Новічок” у Великій Британії проводитиметься у два етапи, але водночас матиме винятки.

На першому етапі запроваджується заборона на всі товари чи технології, які контролюються Міністерством торгівлі США відповідно до Правил експортного адміністрування.

Другий етап передбачає посилення обмежень, якщо Росія впродовж 90 днів не виконає низку вимог щодо хімічної і бактеріологічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-