Саміт ініціативи «Трьох морів» прийматиме Бухарест

Саміт ініціативи «Трьох морів» прийматиме Бухарест

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що оголошений раніше саміт Ініціативи «Трьох морів» відбудеться в Бухаресті, незважаючи на відсутність коштів.

Про це президент заявив у зв'язку з рішенням уряду суттєво урізати бюджет для президентської адміністрації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми проведемо цей саміт в борг. Я не можу анулювати саміт, запрошення на який надіслано керівникам держав ще минулого року. Фінансувати саміт у нас немає можливості через рішення уряду урізати бюджет адміністрації президента, як того побажала Соціал-демократична партія (одна з правлячих в країні партій – ред.), а це означає, що саміт ми проведемо в борг», - заявив Йоганніс.

Читайте також: У Румунії тривають протести з вимогою відставки уряду

У свою чергу, віце-прем'єр Румунії Ганна Бирхалл заявила, що гроші для проведення саміту були включені в бюджет.

Раніше повідомлялося, що уряд Румунії суттєво скоротить бюджетні кошти, призначені для фінансування діяльності адміністрації президента.

Читайте також: Антиурядовий мітинг у Бухаресті назвали спробою перевороту

Нагадаємо: саміт Ініціативи «Трьох морів» відбудеться 17-18 вересня в Бухаресті. Він буде організований адміністрацією президента Румунії.

Попередній саміт у 2017 році пройшов у Варшаві.

Ініціатива «Трьох морів» (Адріатичного, Балтійського та Чорного) - неформальна платформа співробітництва 12-ти країн Центральної та Південної Європи (Польща, Хорватія, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Румунія, Болгарія та Австрія)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-