Антиурядовий мітинг у Бухаресті назвали спробою перевороту

Антиурядовий мітинг у Бухаресті назвали спробою перевороту

Укрінформ
Лідер правлячої в Румунії коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією, голова Нижньої палати парламенту – Камери депутатів – Лівіу Драгня назвав антиурядовий багатотисячний мітинг діаспори в Бухаресті спробою державного перевороту.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я побачив лише невдалу спробу державного перевороту. Ті, хто закидали жандармів камінням та іншими предметами не стояли в перших рядах мітингувальників. Їхня мета полягала в тому, щоб змусити людей піти на штурм будівлі уряду. Так організовано діють лише представники незаконних збройних формувань. Повторюся, - це була спроба державного перевороту», - заявив Драгня.

Глава Камери депутатів звинуватив президента Клауса Йоханніса в тому, що, незважаючи на агресивну поведінку частини мітингувальників, він не підтримав представників правоохоронних структур – жандармів і поліцейських, які охороняли громадський порядок, а став на бік маніфестантів, виправдовуючи насильство під час акції протесту.

Як повідомив Укрінформ, у п'ятницю, 10 серпня, в Бухаресті пройшли масові антиурядові маніфестації, в яких взяли участь понад 110 тисяч осіб. Під час зіткнень між маніфестантами і поліцією постраждало більше 440 осіб, в тому числі і представники сил правопорядку.

Читайте також: У Румунії розслідують дії жандармів на акції протесту

На сьогодні в румунську прокуратуру надійшла 351 скарга від постраждалих під час мітингів.

Двома днями раніше в одній із лікарень міста Олександрія повіту Телеорман помер один із учасників акцій протесту в румунській столиці. Правоохоронні органи повіту займуться розслідуванням причин смерті чоловіка, щоб з'ясувати, чи пов'язана його смерть з участю в протестах, під час яких застосовувався сльозогінний газ.

Як повідомила міністр внутрішніх справ Румунії Кармен Дан, розслідуванням правомірності дій жандармів під час акцій протесту в Бухаресті займеться Військова прокуратура.

Фото: Телеграф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-