У Румунії розслідують дії жандармів на акції протесту

У Румунії розслідують дії жандармів на акції протесту

Укрінформ
Військова прокуратура Румунії розгляне правомірність дій 10-ти румунських жандармів, що охороняли громадський порядок у ході масових акцій протесту 10 серпня.

Про це в ході парламентських слухань заявила міністр внутрішніх справ Румунії Кармен Дан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Внутрішнє розслідування в рамках управління жандармерії триває. Дотепер було виявлено 10 випадків можливого здійснення жандармами діянь, що підлягають кримінальному покаранню діянь під час масових акцій протесту в Бухаресті. Всі матеріали будуть передані для детального розслідування у Військову прокуратуру», - зазначила міністр. 

Напередодні в одній з лікарень міста Олександрія повіту Телеорман помер один з учасників акцій протесту в румунській столиці. Правоохоронні органи повіту також займуться розслідуванням причин смерті чоловіка, щоб з'ясувати, чи зв'язана його смерть з участю в протестах, в ході яких застосовувався сльозогінний газ. 

Читайте також: У Румунії розслідують смерть учасника антиурядових акцій

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня в Бухаресті пройшли масові антиурядові маніфестації, в яких взяли участь більше ніж 110 тисяч людей. У ході зіткнень між маніфестантами і поліцейськими постраждало більше ніж 440 осіб, у тому числі і представників сил правопорядку. 

Дотепер у румунську прокуратуру надійшла 351 скарга від постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-