У Румунії розслідують смерть учасника антиурядових акцій

У Румунії розслідують смерть учасника антиурядових акцій

Укрінформ
Житель румунського міста Турну Мегуреле повіту Телеорман, який брав участь 10 серпня нинішнього року в масових антиурядових акціях протесту, помер у лікарні міста Александрія. Йому було 62 роки.

Інформацію про це підтвердив директор лікарні Александру Добре, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми наполягатимемо на проведення судово-медичної експертизи, тому поки що передчасно стверджувати, чи є якась взаємозв'язок між смертю чоловіка та його участю в антиурядових протестах, під час яких застосовувався сльозогінний газ», - сказав директор.

Лікарі швидкої медичної допомоги при Інспектораті з надзвичайних ситуацій, які чергували під час протестів у Бухаресті, підтвердили, що до них звертався один з маніфестантів зі скаргою на високий тиск і кровотечу з носа. Йому було надано відповідну допомогу, проте від госпіталізації він відмовився.

У повітовому інспектораті поліції повідомили, що за фактом смерті чоловіка порушено кримінальну справу.

Читайте також: У Румунії тривають протести з вимогою відставки уряду

Як повідомлялося, під час масових антиурядових акцій протесту 10 серпня нинішнього року в Бухаресті, в яких взяли участь понад 110 тисяч осіб, поліцейські були змушені застосувати сльозогінний газ. У результаті зіткнень між поліцією і маніфестантами постраждали понад 400 осіб, зокрема й представники правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-