Німеччина готова допомогти у вирішенні карабаського конфлікту - Меркель

Німеччина готова допомогти у вирішенні карабаського конфлікту - Меркель

Укрінформ
Німеччина буде продовжувати підтримувати процес врегулювання нагірно-карабаського конфлікту і готова взяти на себе відповідальність з цього питання.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на прес-конференції з прем'єр-міністром Вірменії Николом Пашиняном в п'ятницю в Єревані, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Німеччина готова взяти на себе політичну відповідальність у вирішенні нагірно-карабаського конфлікту. Для цього існує так звана Мінська група ОБСЄ, членом якої є Німеччина. Ми говорили про те, як добре було б вирішувати такі конфлікти, але, звичайно, їх потрібно вирішувати в умовах, коли всі сторони готові до цього», - сказала Меркель.

Читайте також: Прорив Нікола Пашиняна: перші кроки нової вірменської влади вражають

Торкнулася вона й питання співробітництва ЄС з Вірменією та Євразійським економічним союзом (ЄАЕС). Канцлер висловила задоволення, що в останні місяці Єреван уклав угоду з Євросоюзом, «що відображає той факт, що Вірменія є одночасно членом ЄАЕС, але, з іншого боку, хоче поглиблювати співпрацю з Європейським Союзом». Вона пообіцяла зробити все можливе, щоб ця угода насправді працювала і призвела до поглибленішої співпраці країни з усіма державами-членами ЄС. Вірменія, за словами Меркель, може служити хорошим прикладом того, як можна мати гарну співпрацю з Росією і одночасно гарну співпрацю з ЄС.

Читайте також: Північний потік vs Південний коридор: Меркель говоритиме про газ у Баку

Що ж стосується формальних переговорів про співпрацю між ЄС і ЄАЕС, то "в найближчому майбутньому це неможливо", вважає вона, але не виключає такої можливості в майбутньому.

Пашинян зі свого боку заявив, що «Республіка Вірменія не проводить зовнішню політику щодо однієї країни-партнера за рахунок іншої країни-партнера», а тому буде розширювати свої відносини з Росією, в тому числі, в рамках Євразійського економічного союзу, і одночасно розвивати відносини з Європейським Союзом та європейськими країнами.

«Така наша зовнішня політика для Федеративної Республіки Німеччини цілком прийнятна, і ми дійсно не бачимо потреби противаг і балансування», - заявив вірменський прем'єр.

Фото: Steffen Seibert, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-