Північний потік vs Південний коридор: Меркель говоритиме про газ у Баку

Північний потік vs Південний коридор: Меркель говоритиме про газ у Баку

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель 23-25 вересня здійснить візити до Грузії, Вірменії та Азербайджану.

Однією з тем переговорів у Баку стане Південний газовий коридор, розповіли напередодні візиту джерела в уряді Німеччини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми серйозно зацікавлені в тому, щоб трубопровід Південний газовий коридор розвивався... Це частина стратегії ЄС по диверсифікації, щоб газ надходив у Європу не лише з Росії, а й інших регіонів”, - зазначив чиновник на умовах анонімності.

Німеччина, за його словами, підтримує спорудження цього газопроводу, по якому каспійський газ має доставлятися з родовища Шах-Деніз до Європи через Туреччину. 690-кілометрова ділянка газопроводу має простягнутися з Баку через територію Грузії до турецького Ерзурума.

Не в останню чергу зацікавленість Берліна пояснюється критикою проекту “Північний потік-2” з Росії в Німеччині й загрозою американських санкцій відносно компаній, у ньому задіяних.

Читайте також: Nord Stream 2 позбавить Україну транзиту попри гарантії Кремля — Клімкін

Як відомо, спорудженню Південного газового коридору, який міг би прокачувати до 16 млрд кубометрів газу на рік, втричі менше, ніж “Північний потік”, активно протидіє Росія.

Переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим заплановано на суботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-