Євросоюз навряд чи посилить санкції проти РФ через Солсбері - ЗМІ

Євросоюз навряд чи посилить санкції проти РФ через Солсбері - ЗМІ

Укрінформ
Європейський Союз навряд чи підтримає заклик Лондона запровадити санкції проти Москви, подібні до американських, через отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергій Скрипаля у Великій Британії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дипломатів у Брюсселі.

"Навряд чи Європейський Союз підтримає заклик Лондона запровадити санкції проти Москви, подібні до американських, через атаку на колишнього російського шпигуна (Сергія Скрипаля - ред.) через отруєння у Британії, що сталася раніше цього року", - йдеться у повідомленні.

За словами одного з дипломатів, це просто неможливо, адже такі країни як Італія, Австрія і навіть Франція прагнуть вести бізнес із Росією.

А для запровадження Євросоюзом нових санкції проти Росії треба, щоб 28 країн-членів одностайно підтримали відповідне рішення.

На думку іншого співрозмовника агентства у дипломатичних колах, дискусії щодо санкцій проти РФ чітко дали зрозуміти, що можливості таких дій не є безмежними. Водночас він не виключає, що ЄС може розширити санкційний список, проте якщо йдеться про секторальні санкції проти Росії, то наразі таких можливостей немає.

Раніше глава британського МЗС Джеремі Гант закликав ЄС зробити так, щоб санкції проти Росії мали всеосяжний характер.

Як відомо, колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері і потрапили до лікарні із отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

Читайте також: Єдиної Європи не буде без України і вільної Росії - Волкер

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

У серпні Держдепартамент США оголосив про запровадження нових обмежень у зв'язку з отруєнням Сергія і Юлії Скрипалів у британському Солсбері. США посилаються на закон 1991 року, що вимагає прийняття відповідних та ефективних санкцій проти будь-якої країни, яка використовувала хімічну зброю.

У Європі такого закону немає, як немає і єдності в питанні санкцій проти Росії за застосування на території Великої Британії бойової отруйної речовини типу "Новічок", причетність до чого Москва заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-