Британія підняла

Британія підняла "Тайфуни" для перехоплення російських Су-30 над Чорним морем

Укрінформ
Винищувачі Королівських повітряних сил Великої Британії (RAF), дислоковані в Румунії, були підняті для переслідування виявлених винищувачів РФ, які наблизилися до повітряного простору НАТО над Чорним морем.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Два британських винищувача "Тайфун" були підняті з Румунії для переслідування виявлених російських винищувачів, які наблизилися до повітряного простору НАТО над Чорним морем", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в заяві RAF, "Тайфуни" вилетіли з румунської бази поблизу Констанци, щоб перехопити два підозрілі російські літаки Су-30 Flanker.

Раніше 13 серпня винищувачі Eurofighter Typhoon піднялися в повітря з румунської бази через присутність над Чорним морем неподалік кордонів НАТО шести російських бомбардувальників Су-24, які прямували до Кримського півострову.

Британські ВПС зазначають, що їхня операція відбувалась у рамках місії НАТО щодо стримування російської агресії, підтримки румунських союзників та виконання Британією зобов’язань у рамках НАТО.

Читайте також: Військовий корабель Британії спостерігає за російським в Ла-Манші

Міністр оборони Румунії Міхай Фіфор раніше заявляв про частоту подібних "викликів" з боку РФ.

Як зазначається, на військовій базі у Румунії розміщені чотири британських винищувачі і сотні представників збройних сил США.

Фото: wallpapers-best.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-