Грузія подала новий позов до ЄСПЛ проти Росії

Грузія подала новий позов до ЄСПЛ проти Росії

Укрінформ
Міністерство юстиції Грузії подало міждержавний позов до ЄСПЛ у зв'язку з порушеннями Росією прав людини на окупованих територіях.

Про це повідомляє "Кавказ Online" з посиланням на грузинське відомство.

"Міністерство юстиції Грузії 21 серпня подало міждержавний позов до Страсбурзького суду "Грузія проти Російської Федерації" від імені Грузії проти Російської Федерації", - говориться в повідомленні.

Як заявили у грузинському відомстві, позов торкається адміністративної практики масових утисків, затримань, нападів і вбивств щодо населення Грузії на окупованих територіях Грузії і за лінією окупації, яка особливо посилилася після війни 2008 року.

За повідомленням Мінюсту, Грузія вимагає, щоб ЄСПЛ встановив відповідальність Росії за порушення багатьох статей Європейської конвенції.

Читайте також: ЄС дорікнув Росії за військову присутність на окупованих територіях Грузії

Зокрема, своєю тривалою окупацією, простяганням колючого дроту і цілеспрямованою кампанією проти грузинського населення Росія порушує такі статті Європейської конвенції : 2-у (право на життя), 3-у (заборона тортур), 5-у (право на свободу і безпеку), 8-у (право на захист особистого і сімейного життя), 13-у (право на законні дієві засоби), перший протокол 1-ої статті (право на власність) і 2-й (право на освіту), а також статтю 2-у четвертого додаткового протоколу (свобода пересування).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-