В Аргентині спалили кокаїн з посольства РФ

В Аргентині спалили кокаїн з посольства РФ

Укрінформ
В Аргентині спалили кокаїн, виявлений в одній з будівель посольства Росії в Буенос-Айресі.

Про це повідомляє ТАСС.

Наркотики знищили в крематорії. За процедурою спостерігали міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч і посол Росії Дмитро Феоктистов. Буллріч назвала "кокаїнову справу" "дуже складною операцією з високим рівнем взаємодії".

В кінці лютого аргентинська влада повідомила, що в школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили борошном і відправили в Москву.

ЗМІ повідомляли, що для перевезення вантажу використовували літак спеціального льотного загону "Росія", на якому літає секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев. У відомстві цю інформацію назвали "фейком". Але поліція Аргентини підтвердила справжність знімків літака.

Читайте також: Наркотрафік з Аргентини могло "кришувати" керівництво посольства РФ - Кулеба

У так званій кокаїновій справі заарештовані шестеро осіб - три імовірних спільників контрабандистів у Росії, керівники фонду "Російські православні меценати в Латинській Америці" Іван Близнюк та Олександр Чикало в Аргентині. Імовірного організатора постачання кокаїну Андрія Ковальчука спочатку затримали в Німеччині, але в кінці липня його видали Росії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-