Наркотрафік з Аргентини могло

Наркотрафік з Аргентини могло "кришувати" керівництво посольства РФ - Кулеба

Відео
Укрінформ
Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба не виключає безпосередньої участі керівництва посольства РФ в Аргентині в організації поставок наркотиків через Буенос-Айрес до Росії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ATR.

«Такий, скажімо, логістичний проект не можна було організувати без існування дуже чіткої і злагодженої кримінальної групи всередині посольства. Не буду говорити про посла особисто, він теоретично міг сам і не знати, хоч я в цьому сумніваюсь, але те, що хтось з керівників посольства знав про те, що відбувається, і контролював ці процеси, для мене очевидно. Посольство - це не така величезна структура, де легко приховати такі речі», - сказав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила виявлення великої партії кокаїну в посольстві РФ у Буенос-Айресі.

Читайте також: Валізи з кокаїном: росіянина оголосили у міжнародний розшук

Раніше аргентинські ЗМІ повідомили, що на території посольства Росії в Буенос-Айресі у 2016 році було знайдено 12 валіз із кокаїном, який готували для переправлення в Європу. Вага партії становила майже 400 кг.

Міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллрич опублікувала фотографію валіз у своєму Twitter. Вона повідомила, що наркотики на території дипмісії виявив посол, після чого він зв'язався з аргентинськими владою. У розслідуванні цієї справи брали участь співробітники російських правоохоронних органів.

Видання Todo Noticias повідомляло, що валізи з кокаїном приніс до посольства співробітник, який незабаром після цього перестав працювати в диппредставництві. Загалом, як було встановлено, до спроби організувати наркотрафік були причетні п'ять осіб - двоє в Аргентині і троє в Росії. Кількох підозрюваних вдалося затримати.

Відео: ATR Channel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-