Валізи з кокаїном: росіянина оголосили у міжнародний розшук

Валізи з кокаїном: росіянина оголосили у міжнародний розшук

Укрінформ
Громадянина РФ оголосили в міжнародний розшук за спробу відправити дипломатичною поштою з Аргентини майже 400 кг кокаїну.

Про це повідомляє «Новая газета» з посиланням на аргентинське видання La Nacion.

"У міжнародний розшук оголошено росіянина у справі про спробу відправити дипломатичною поштою з Аргентини майже 400 кг кокаїну", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, вантаж, про який йдеться, був виявлений готовим до відправлення півтора роки тому в одному з допоміжних приміщень посольства Росії у Буенос-Айресі - шкільно-житловому комплексі. Як було встановлено, він належав технічному співробітникові установи, який закінчив на той час відрядження за терміновим трудовим договором.

Напередодні аргентинські ЗМІ повідомили, що на території посольства Росії у Буенос-Айресі в 2016 році було виявлено 12 валіз з кокаїном, який готувався для переправлення в Європу. Вага партії становила майже 400 кг.

Читайте також: Валізи з кокаїном: МЗС Росії підтверджує знахідку у посольстві в Буенос-Айресі

Міністр безпеки Аргентини Патрісія Буллріч опублікувала фотографію валіз у своєму Twitter. Вона повідомила, що наркотики на території дипмісії знайшов посол, після чого він зв'язався з аргентинською владою. У розслідуванні цієї справи брали участь співробітники російських правоохоронних органів.

Видання Todo Noticias повідомляло, що валізи з кокаїном приніс у посольство співробітник, який невдовзі після цього перестав працювати в диппредставництві. Всього, як було встановлено, до спроби організувати наркотрафік були причетні п'ятеро осіб - двоє в Аргентині і троє в Росії. Кількох підозрюваних вдалося затримати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-